آپدیت جوملا

راهنمای گام به گام بروز رسانی جوملا

بروز رسانی نرم افزارها (چه آنلاین و چه آفلاین) دو مزیت مهم به همراه دارد:
1- بهبود کارایی (افزایش سرعت، ارتقا قابلیتها و ...)
2- ارتقا امنیت
حتی یکی از دلایل فوق کافی است که همیشه نرم افزارها را بروز کنیم و از آخرین نسخه آنها استفاده کنیم.


در این مطلب بروز رسانی نرم افزار مدیریت محتوای جوملا را مورد بررسی قرار می دهیم. همانطور که می دانیم (حداقل) از نسخه 2.5 جوملا به بعد امکان بروز رسانی اتوماتیک نرم افزار با یک کلیک در آن فراهم شده است. یعنی با انتخاب گزینه Joomla Update در پنل ادمین وبسایت می توانید هسته اصلی نرم افزار را بروز رسانی کنید.
اما تجربه نشان داده که بروز رسانی همیشه به این راحتی انجام نمی شود! گاهی در فرایند بروزرسانی خودکار به مشکلاتی بر می خورید که وبسایت یا پنل ادمین کلا از دسترس خارج می شود.
این نوشته حاصل تجربیات شخصی من طی چندین سال راهبری و کاربری وبسایت بر پایه جوملا است که امیدوارم در پروسه بروز رسانی وبسایت مورد استفاده شما قرار گیرد:

1- مشکلات و ایرادات بعد از بروز رسانی جوملا بسیار کم اتفاق می افتد! پس اعتماد به نفس داشته باشید و حتما بروز رسانی را انجام دهید :)
2- همیشه و در همه حال به صورت منظم نسخه های پشتیبان از وبسایت تهیه کنید تا در صورت بروز مشکل بدون دغدغه بتوانید وبسایت را بازیابی کنید، مخصوصا پیش از بروز رسایی.
3- پیش از بروز رسانی به نسخه نرم افزار دقت کنید. وبسایتهای جوملا معمولا در دو نسخه 2.5 و 3 می باشند (اگر وبسایت شما نسخه های قدیمی تر مثل 1 یا 1.5 است، بهتر است کلا آن را فراموش کنید). ارتقا وبسایت از نسخه 2.5 به 3 بهتر است توسط متخصص این کار انجام شود. فردی که کمی با PHP و MySql آشنایی داشته باشد و کاربر حرفه ای جوملا باشد. لذا ادامه بحث ما درباره ارتقا جوملا از یکی از نسخه های ورژن 3 به ورژن بالاتر آن می باشد.
4- به طور کلی بهتر است قبل از ارتقا هسته جوملا، ابتدا افزونه های وبسایت بروز رسانی شود، سپس برای ارتقای هسته جوملا اقدام کنید.
5- در زمان نوشتن این مقاله، آخرین نسخه جوملا 3.9.14 می باشد. اگر می خواهید نسخه های قدیمی تر جوملا مثلا 3.5 را به آخرین نسخه بروز رسانی کنید، پیشنهاد می کنم ابتدا آن را به نسخه های قدیمی تر مثلا 3.8 بروز رسانی کنید. (فایلهای بروز رسانی را از اینجا دریافت نمایید: https://downloads.joomla.org/cms/joomla3) پس از بروز رسانی، وارد پنل مدیریت شوید. از منوی Extensions، گزینه Manage و سپس Database را انتخاب کنید. در این بخش اگر پیامی مبنی بر خطای دیتابیس دریافت کردید، با استفاده از گزینه Fix خطا را بر طرف کنید و سپس جوملا را به نسخه نهایی بروز رسانی کنید. این کار درصد بروز خطا در دیتابیس را کاهش می دهد.

 

بروز رسانی بانک اطلاعاتی جوملا

 

با رعایت نکات فوق احتمال بروز خطا در پروسه بروز رسانی جوملا را به حداقل می رسانید. باز هم تاکید می کنم که احتمال خطا در بروز رسانی جوملا بسیار کم اتفاق می افتد، پس در بروز رسانی تردید نکنید.

احتمالا نیاز به توضیح ندارد: برای بروز رسانی اتوماتیک جوملا باید در پنل ادمین وارد منوی Components و سپس Joomla Update شوید و برای بروز رسانی افزونه ها باید ازطریق منوی Extensions ، سپس Manage و بعد Update افزونه های مورد نظر برای بروز رسانی را انتخاب نموده و سپس گزینه Update را انتخاب نمایید.

 

اگر شما هم تجربیات دیگری در این زمینه دارید لطفا با ما به اشتراک بگذارید.

Tags:

ارائه توسط افزونه CComment

گروه کوشان، ارائه دهنده خدمات پشتیبانی جوملا

آدرس: تهران، بزرگراه شهید لشگری، کارخانه نوآوری آزادی، مرکز زاویه

تلفن:  ۴۴۴۶۶۸۵۶ (۰۲۱)

ایمیل: info@kooshan.net

از وبلاگ ما

شبکه های اجتماعی